Red Ice Membership



Kobra med Jon Ronson - The Men Who Stare at Goats
2005 03 15

Malik Bendjelloul - Kobra | Svt.se

Pentagons osannolika projekt
Inom några veckor släpper den brittiske författaren Jon Ronson en bomb i USA: boken The Men Who Stare At Goats. Där avslöjas hur det amerikanska försvaret ägnat oerhörda resurser under flera decennier åt de mest bisarra utvecklingsprojekt; osynlighetsrockar, telepatiskt spionage, parapsykologi, telekinesi, försök att gå genom väggar och till och med att döda med blicken. Enligt Ronson har de så kallade synska spionerna dessutom engagerats igen för kriget mot terrorismen. Kobras Malik Bendjelloul har träffat Jon Ronson för en inblick i hur Pentagon gick bananas.


Artikel från: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=20109&a=332093



Kobra kopplar ihop The Men Who Stare at Goats med Abu Ghraib

Henrik Palmgren | red-ice.net

Intressant att SVT fokusera lite på Jon Ronson. Men tråkigt att dem väljer att BARA ta upp de "bisarra utvecklingsprojekt" som pekar mer på pentagons lite "misslyckade ytterligheter" än att istället försöka upplysa om de verkliga tortyrredskap som faktiskt utvecklas av Pentagon och andra. Hur kan Kobra göra kopplingen mellan First Earth Battalion och det som hände i Abu Ghraib?

Självklart är det bara dem projekt som har misslyckats eller inte längre är aktiva som vi först och främst får höra talas om nu, det borde vi ha förstått nu eller?

Jon Ronson är också skum, jag blir alltid lite orolig när man ser någon som ändå har vart och sniffat i de "inre kretsarna" helt plötsligt ploppa upp sådär omotiverat på TV, a la Michael Moore och Mike Rupert.

Jag menar Jon smög ju ändå in tillsammans med Alex Jones till Bohemian Grove när dem, i smyg, filmade Dark Secrets Inside Bohemian Grove, ändå ser han allt som "dom på toppen" gör som ett slags skämt?
Läs själv vad han skriver: Bohemian Grove extract. Både MK-Ultra, Cathy O'Brien och David Icke nämns, men inget av detta diskuteras (såklart). Är MK-Ultra också bara ett "fånigt" projekt som "slog militären på näsan"?
I Bohemian Grove bränner dem t ex avbildningar av barn på ett altare framför "guden" Molech medans (barn?) skrik sänds ut via högtalarna i en ceremoni som kallas för The Cremation of Care (Kemering av Samvetet)

Ok jag hajar, han är i Sverige och gjorde repotage för att sälja sin bok, han kanske till och med har en mer avancerad plan att introducera folk till informationen på ett "annorlunda" sätt, inte vet jag hur han tänker. Jag blir bara lite milt upprörd när det finns en chans att informera människor om detta... osså duckar han hela grejen(?)! Men dom kanske pratade om det men sedan blev det bortklippt i repotagen, vem vet?

Men hursomhelst, hur är det ur SVT's/Kobras synvinkel då? Borde vi ta det på allvar när "top gubbarna", som hänger på Bohemian Grove, själva håller denna "tro" väldigt högt? Ska vi ta det seriöst, eller ska vi nervöst avfärda det med ännu ett sövat garv? Ritualer ÄR helt klart vanligare bland den absoluta eliten än den "uppåtsträvande mellan klassen". Tveksam? Undersök! Media förlöjliga eller avfärdar det oftast, men det finns ju en anledning till det också!

Ockult betyder ju trots allt "dold/gömd", och om det inte längre hålls dolt då är det ju längre inte ockult... är det genom att det hålls dolt som dem kan dra sin kraft?

Jag håller med om det som Jon nämner i inslaget, dem som styr världen är galningar! Absolut! Men genom att BARA lägga fokus på dem uppenbart "fåniga" försök/experiment/projekt som pentagon har sysslat med så snedvrids bilden. Är det med mening? Såklart! Det kanske är rätt tid att "fånga in lite folk" och förlöjliga det. Information om de uppenbart "knepiga" situationer som våra "folkvalda" befinner sig i börjar ju faktiskt spridas.

Men om nu de få "misslyckade" First Earth Battalion liknande projekten skulle vara en bakomliggande orska till det som inträffade i Abu Ghraib, så hajar jag inte hur dem som har gjort inslaget tänker.

Det kanske är rätt att avdramatisera det lite (det får kraft genom att man ger det kraft etc.), men hur ska vi reagera när vi stöter på sånt som uppenbarligen INTE är så "lustigt"... som t ex MK-Ultra, som är en riktigt groteskt situation där både kidnappning av barn och barn pornografi är med i smeten. (Läs: From Sex to Blackmail to Elite Mind Control - Can we solve this "Mystery"?)
Jag tycker att alltihop snarare pekar på att dom som är makthungriga är villiga att gå precis hur långt som helst för att uppnå sina mål, den totala makten. Viljan att dominera verkar vara demonisk! Även om det innebär att militären som beräknande enhet måste ägna sig åt sånt de själva inte "tror på". Det intressanta är att de verkar ha upptäckt att det faktiskt finns "resurser" och mål som dem kan uppnå genom att bege sig in i det "metafysiska" området.

Kanske gör Kobra ett desperat försök för att försöka förstå det trauma som Abu Ghraib har blivit för dem som fortfarande har tillit till "the good guys" i "the land of the free". (Tortyren utfördes ju även av brittiska soldater förövrigt)

Att avfärda det hela som något slags skämt, eller att göra den kopplingen är som ännu ett slag i ansiktet på alla dem som har blivit torterade under fruktansvärda omständigheter. Personligen tror jag det handlar om mycket väl planerad psykologisk krigsföring. Men för att "förstå" det så tror jag man måste bruta sig loss från "traditionella" tankemönster. För att förstå det så tror jag man måste sluta tänka att det är nationer som krigar mot andra nationer, det handlar om vem du spelar ut mot vem för uppnå det resultatet du vill ha. Globalisering har inga gränser och det handlar om ett globalt nätverk som styrt världen sedan länge. Nu läggs energin på att hålla ILLUSIONER vid liv. Dom vet precis vad dom gör!

Jag är nog ändå mest sne på mig själv, som fortfarande någonstans förväntar mig att se, i alla fall någonting som ska likna ett ärligt FÖRSÖK till ett informativt TV inslag, som berör den aktuella verkligheten.

David Icke sa det för ett bra tag sedan, jag tenderar att hålla med hans briljanta analys: The Plan is to Use America to Break America




Mer: The Men Who Stare at Goats

Men Who Stare at Goats author questions and answers


Bookmark and Share